Abonnementen op uw adres

Ik ben op zoek naar:

Postcode   Huisnummer
 

Downloadsnelheid Nederland groeit naar 14,2 Mb/s

Internet - De gemiddelde downloadsnelheid in Nederland is gegroeid tot 14,2 Mb/s in het derde kwartaal van 2010. In het tweede kwartaal was de gemiddeld gemeten snelheid nog 10,2 Mb/s. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Cijfers
De gemiddelde aangeboden downloadsnelheid door providers in Nederland groeide tegelijkertijd van 16,2 Mb/s naar 24,5 Mb/s. De meerderheid van Nederlandse internetgebruikers, 88 %, heeft een ADSL, kabel- of glasvezelverbindingen met een downloadsnelheid meer dan 6 Mb/s. In het eerste kwartaal van 2010 was dit nog 75 %.

Snelle providers
Glasvezelinternet biedt gemiddeld genomen de hoogste snelheid met 40,8 Mb/s, op de voet gevolgd door kabelaars UPC en Ziggo. Met uitzondering van glasvezel biedt Ziggo de beste ratio tussen geadverteerde snelheden in de lagere segmenten (0 tot 6 Mb/s en 12 tot 48 Mb/s) en de snelheden die de klant daadwerkelijk krijgt. UPC heeft in Nederland de beste ratio met betrekking tot de hogere snelheden (tussen 48 Mb/s en 60 Mb/s en hoger). Dochter van KPN, Telfort, biedt de beste ratio in snelheden tussen de 6 en 12 Mb/s.

Ook benieuwd naar snel internet? Doe gauw onze postcodecheck en stap ook over!

Gerelateerde providers: UPC , Ziggo 
Nieuwsberichten op ADSLwinkel

Laatste nieuws

Februari 2019

Januari 2019

December 2018

Schrijf je in voor de ADSLWinkel-nieuwsbrief en blijf op de hoogte.