Abonnementen op uw adres

Ik ben op zoek naar:

Postcode   Huisnummer
 

Glasvezel wint aan populariteit

Steeds meer mensen kiezen voor een glasvezelabonnement om gebruik te kunnen maken van snel internet, haarscherpe TV en vaste telefonie. Ziggo mag dan nog steeds de grootste aanbieder van Nederland zijn voor vast internet, het is duidelijk dat glasvezel steeds meer terrein wint. 

750.000 actieve glasvezelaansluitingen in 2014

In 2014 waren 2.329.000 Nederlandse huishoudens aangesloten op glasvezel. Een jaar daarvoor waren er dat nog 370.000 minder. Ruim 30 procent van de glasvezelaansluitingen wordt actief gebruikt voor het leveren van TV, internet en telefonie. In 2014 waren er daarmee voor het eerst 750.000 actieve glasvezelaansluitingen, een nieuwe Nederlandse mijlpaal. Het vaakst wordt gekozen voor een glasvezelabonnement van KPN of Vodafone. Maar ook Caiway ziet zijn glasvezelklanten sneller groeien dan voorheen. 

Verschil tussen glasvezel en de kabel

Om de gigantische snelheden die glasvezel mogelijk maakt, zegt men dat glasvezel de verbinding van de toekomst is. Via de glasvezelverbinding zijn veel hogere internetsnelheden mogelijk dan via de kabel, tot sneller dan 500 Mb/s. Daarbij is de internetsnelheid via glasvezel symmetrisch, en dus zijn de up- en downloadssnelheid gelijk aan elkaar. Bij internet via de kabel loopt de internetsnelheid op tot 200 Mb/s en is de downloadsnelheid over het algemeen 10x zo snel als de uploadsnelheid. 

Wilt u ook overstappen naar een nieuw glasvezelabonnement of kiest u liever voor alle gemakken van Ziggo? Bekijk via de postcodecheck welke abonnementen beschikbaar zijn op uw adres en stap eenvoudig over. Uiteraard bieden wij ook abonnementen via de DSL-verbinding.

Gerelateerde providers: KPN , Tele2 , Vodafone , Ziggo 
Nieuwsberichten op ADSLwinkel

Laatste nieuws

Juli 2018

Juni 2018

Mei 2018

Schrijf je in voor de ADSLWinkel-nieuwsbrief en blijf op de hoogte.