Abonnementen op uw adres

Ik ben op zoek naar:

Postcode   Huisnummer
 

De keuze tussen DSL, kabel en glasvezel

Glasvezel wordt in steeds meer plaatsen in Nederland aangelegd. Ook komen steeds meer plaatsen zelf met initiatieven om glasvezel aangelegd te krijgen in hun woonplaats. Maar staren mensen zich niet wat blind op deze nieuwe internettechniek? Glasvezel vergelijken met DSL en kabel, een verstandige zet.

DSL/kabel


Met de komst van glasvezel wordt de keuze voor de consumenten wel groter maar niet gemakkelijker. Voorheen was de keuze voor internet, bellen en TV ‘beperkt' tot ADSL en kabel. Met de komst van VDSL werd de keuze makkelijker voor mensen die snel internet wilden: VDSL is deels glasvezel en kan dus gezien worden als de snellere variant van ADSL. Kabelinternet is over het algemeen een stuk sneller dan DSL, maar consumenten dienen altijd een analoog TV-abonnement af te nemen van de desbetreffende provider.

Glasvezel


Steeds meer Nederlanders krijgen notie van een ‘beter, sneller en toekomstvaster' netwerk: glasvezel. Glasvezel is een geavanceerd en nieuw netwerk, wat dus nog niet aangetast is door de tijd. Het netwerk biedt hoge snelheden voor internet, stabiele telefonie en digitale en interactieve TV met hoge kwaliteit. Wie wil dat nou niet?

Wat is nou beter?


Glasvezel is erg populair maar het is toch zaak een goede vergelijking te maken met de bestaande netwerken: ADSL, VDSL en kabel. Zo bieden de DSL-providers over het algemeen de laagste prijzen per maand en hebben bijna elke maand een andere, mooie aanbieding op hun diensten. Kabelinternet biedt nog steeds gemiddeld hogere snelheden dan glasvezel.

Eerst vergelijken


Bent u van plan om over te stappen, dan is het aan te raden de drie technieken eens goed met elkaar te vergelijken. Bekijk eens rustig wat eigenlijk het beste bij uw wensen past, voordat u de stap maakt. Laat u door ons goed informeren over de beste techniek: DSL, kabel of glasvezel!

Gerelateerde providers:
Nieuwsberichten op ADSLwinkel

Laatste nieuws

Juli 2018

Juni 2018

Mei 2018

Schrijf je in voor de ADSLWinkel-nieuwsbrief en blijf op de hoogte.