Abonnementen op uw adres

Ik ben op zoek naar:

Postcode   Huisnummer
 

Aanleg glasvezel in buitengebied Deventer loopt vertraging op

Het aanleggen van snel internet in het buitengebied van Deventer heeft ernstige vertraging opgelopen. Volgens de gemeente zou de aanleg van het snelle netwerk al op 30 september begonnen moeten zijn.

De gemeente heeft in juli dit jaar beloofd dat het grote deel van de huishoudens op het platteland van Deventer uiterlijk vanaf 30 september aangesloten zou zijn op het snelle breedbandnetwerk. Tot nu toe zijn er slechts enkele tientallen aansluitingen gerealiseerd. Het Algemeen Deventer Belang (ADB) vindt het een kwalijke zaak dat de gemeente beloftes doet die niet nagekomen worden. Ook vallen aansluitkosten voor sommige bewoners van het buitengebied van Deventer veel hoger uit dan van tevoren werd aangegeven.

De hoge kosten voor de aansluiting en de graafkosten zorgen voor verwarring onder de inwoners van het buitengebied van Deventer. Sommige huishoudens hebben offertes gekregen van hoger dan € 5000 voor de graafwerkzaamheden. Inwoners van Lettele en Averlo betalen hiervoor € 1500.

Ondanks alle onduidelijkheid moeten alle breedbandaansluitingen in het buitengebied van Deventer moeten alle aansluitingen voor het einde van dit jaar geregeld zijn. Veel huishoudens hebben hier echter hun twijfels bij. Volgens het ADB zou Deventer een voorbeeld moeten nemen aan Steenwijkerland: hier betalen huishoudens maximaal € 500,00 voor een glasvezelaansluiting.

Ook benieuwd of u glasvezel kunt krijgen op uw adres? Doe dan onze postcodecheck!

Gerelateerde providers:
Nieuwsberichten op ADSLwinkel

Laatste nieuws

Januari 2019

December 2018

November 2018

Schrijf je in voor de ADSLWinkel-nieuwsbrief en blijf op de hoogte.