Abonnementen op uw adres

Ik ben op zoek naar:

Postcode   Huisnummer

Vragen over het installeren van ADSL

1. Hoe wordt een ADSL verbinding bij mij aangesloten?
2. Kan iemand mijn ADSL aansluiting voor mij installeren?
3. Wat heb ik allemaal nodig om ADSL te kunnen installeren?

1. Hoe wordt een ADSL verbinding bij mij aangesloten?

Het aansluiten van een ADSL-verbinding kan op verschillende manieren. Zo worden de meeste ADSL-abonnementen standaard geleverd met een Doe Het Zelf pakket waarmee u uw breedband aansluiting zelf thuis kunt aansluiten. Het Doe Het Zelf pakket bevat alle noodzakelijke onderdelen die u nodig heeft om uw ADSL-verbinding aan te sluiten en is voorzien van een duidelijke handleiding.

In het kort komt het erop neer dat u een klein kastje (de splitter) aansluit op uw huidige telefoonaansluiting, deze splitter wordt aangesloten op uw telefoon en op het meegeleverde modem. HEt modem verbindt u tenslotte met uw computer en alles is aangesloten. Hierna hoeft u alleen nog enkele instellingen op uw computer te wijzigen en u kunt online met uw ADSL verbinding.

terug naar boven

2. Kan iemand mijn ADSL aansluiting voor mij installeren?

Hoewel het aansluiten van een ADSL-verbinding dankzij het Doe Het Zelf pakket niet moeilijk is, is het ook mogelijk de installatie door een gekwalificeerde monteur te laten verrichten. Hier zijn uiteraard wél extra kosten aan verbonden.

Bij de meeste ADSL-abonnementen op onze website kunt u tijdens uw bestelling aangeven of u kiest voor het Doe-Het-Zelf pakket of voor een installatie door een monteur. ADSLwinkel.nl verzorgt uw aanvraag bij de aanbieder en zodra uw verbinding op wordt geleverd komt de monteur bij u langs om het abonnement aan te sluiten. Na uw bestelling ontvangt u van ons of van uw provider de procedure om een afsrpaak te maken met eenmonteur. Heeft u toch nog vragen dan kunt u altijd even contact opnemen met onze klantenservice.

terug naar boven

3. Wat heb ik allemaal nodig om ADSL te kunnen installeren?

Om een ADSL-verbinding te kunnen installeren dienen aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. Controleer of uw computer aan de minimale eisen voldoet:

• Windows: 98, Me, 2000 of XP. Mac OS 8.x of hoger*
  • Pentium-processor, minimaal 166 Mhz. Mac Power PC60 x, G3 & G4 of iMac
  • Een netwerkkaart of een vrij PCI-slot in uw computer voor het aansluiten van een netwerkkaart
  • Een actieve KPN telefoonlijn (analoog of ISDN2)
  • Een goedgekeurd ADSL modem (te bestellen bij elk abonnement op deze site)

De meeste onderdelen die nodig zijn voor het installeren van een ADSL-verbinding worden geleverd door de provider van uw keuze, let op: bij sommige aanbieders moet u zelf voor een splitter zorgen indien u een abonnement zonder modem bestelt.

terug naar boven

Veelgestelde vragen over ADSL en ADSLwinkel.nl

Terug naar klantenservice