Abonnementen op uw adres

Ik ben op zoek naar:

Postcode   Huisnummer
 

Kabel internet

98 procent van de Nederlandse huishoudens beschikt over een eigen kabelaansluiting via de COAX-televisiekabel. Dat deze aansluitingen bijna dezelfde snelheden als glasvezel halen, weten veel mensen niet.

Internet

De kabel bestaat voor 97 procent uit glasvezel. Met extreme snelheden tot 120 MB/s is de kabel hierdoor geschikt voor meerdere toepassingen tegelijkertijd, die veel dataverkeer vragen. Denk maar eens aan online televisie kijken (streamen), films downloaden, digitale televisie, HDTV en online gamen. In de toekomst zullen de internetsnelheden verder oplopen tot 400 Mb/s. De snelheden maken het mogelijk om met meerdere gebruikers in huis op hetzelfde moment online te zijn.

Televisie

Kabelproviders (op Caiway na) bieden naast digitale televisie nog steeds analoge televisie. U kijkt bijvoorbeeld in de woonkamer digitaal in haarscherpe kwaliteit via een decoder, terwijl u in de rest van het huis uw andere toestellen kunt aansluiten op 'ouderwetse' analoge televisie. Natuurlijk is het ook mogelijk om op meerdere tv's digitaal tv te kijken. Kabelaars zijn van plan het analoge aanbod in de toekomst af te bouwen en leggen hiermee meer en meer de focus op digitale televisie.

UPC en Ziggo

De kabelmarkt is in Nederland opgedeeld tussen Ziggo en UPC (behalve in Zeeland). Ziggo neemt Den Haag, Utrecht, Tilburg, Groningen, Breda, Enschede, Amersfoort, Haarlemmermeer, Den Bosch, Zoetermeer, Maastricht, Leiden, Zwolle, Ede, Deventer, Sittard-Geleen en Delft voor zijn rekening. De klanten van UPC wonen in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Eindhoven en in de provincies Gelderland en Flevoland. Verder zijn er nog een aantal kleine kabelaars.

Voordelen kabelinternet

  • De kabel biedt downloadsnelheden tot 120 Mb/s. Dat is zes keer sneller dan ADSL.
  • Daarbij biedt de kabel uploadsnelheden tot 10Mb/s, maar liefst tien keer sneller dan ADSL.
  • De snelheid is niet afhankelijk van de afstand tussen de woning en wijkcentrale.
  • De snelheid wordt ook niet beïnvloed door een TV die aanstaat, zoals bij ADSL en VDSL.
  • Kabelaars maken belofte van maximale snelheid waar. ADSL-snelheid is vaak trager dan beloofd.
  • Ontvangst digitale én analoge televisie.

Nadelen kabelinternet

  • Verplichte afname van Radio en TV-signaal
  • Geen keuze in provider

Abonnementen

Steeds meer mensen brengen meerdere diensten onder bij één aanbieder. Bij zowel Ziggo als UPC kunt u kiezen voor 2-in-1 abonnementen met 'internet en televisie' of 'internet en telefonie'. De twee kabelaars bieden ook triple play of alles-in-één pakketten waarbij u internet, bellen en televisie afneemt voor een vast bedrag per maand.

Overstappen op de kabel

Wilt u alle pakketten van Ziggo en UPC op het gebied van kabelinternet met elkaar vergelijken? Gebruik dan onze handige postcodecheck. U ziet direct uit welke abonnementen u kiezen op uw woonadres.

Overstappen en contract verlengen

Heeft u momenteel een lopend contract bij een andere provider? Geen probleem! Onze deskundige medewerkers van de klantenservice verzorgen ook uw overstap en een eventuele verlenging van het contract.