Abonnementen op uw adres

Ik ben op zoek naar:

Postcode   Huisnummer
 

Kies uw internet aansluiting

Kies uw internet aansluitingUw internet aansluiting is het fysieke deel van uw internetverbinding. Hier komt uw internetverbinding binnen en maakt deze contact met uw modem of uw computer. Er zijn verschillende soorten internetaansluitingen. Welke aansluiting u kiest, heeft invloed op uw snelheid, mogelijkheden en vaak op de prijs. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Soorten internet aansluitingen

 1. ADSL-aansluiting
  1. De ADSL-aansluiting is een internetaansluiting die via de telefoonlijn loopt. De abonnementen lopen tot 20 Mb/s. Deze aansluiting is het goedkoopst.
 2. VDSL-aansluiting
  1. Dit is de opvolger van ADSL. De snelheden kunnen oplopen tot 60 Mb/s. VDSL is iets duurder dan ADSL.
 3. Kabelaansluiting
  1. Deze aansluiting loopt via de televisiekabel. Voor kabelinternet heeft u radio en televisie van een kabelprovider nodig. Daar krijgt u ook iets voor terug: de snelheden lopen op tot 120 Mb/s.
 4. Fiberaansluiting
  1. Veel mensen denken dat fiberaansluitingen en glasvezelaansluitingen hetzelfde zijn. Echter, meestal verstaat men onder Fiberaansluitingen aansluitingen die gedeeltelijk over glasvezel lopen. De term wordt voor zowel kabel als VDSL gebruikt.
 5. Glasvezelaansluiting
  1. Internet met een downloadsnelheid tot 120 Mb/s én een uploadsnelheid die net zo hoog is? Dat is mogelijk met glasvezelinternet. Dit is de nieuwste techniek, die nog maar op weinig plaatsen leverbaar is. Heeft u geen brief gehad dat u glasvezel kunt krijgen? Dan duurt het nog jaren voor het netwerk bij u beschikbaar is.

Veranderen van internetaansluiting?

Doe de onze postcodecheck om te kijken wat bij u verkrijgbaar is of bekijk onze Top-3 voor elke aansluiting!

Top 3 ADSL

Top 3 VDSL

Top 3 Kabel

Top 3 Glasvezel

Helaas is glasvezel op de meeste locaties nog niet leverbaar. Kunt u glasvezelinternet bestellen? Dan wordt u daar vanzelf over geïnformeerd. Kijkt u tot die tijd eens naar mogelijkheden voor supersnel internet via de kabel of VDSL.