Abonnementen op uw adres

Ik ben op zoek naar:

Postcode   Huisnummer
 

Glasvezel internet

Wat is glasvezel internet?Glasvezel internet is populair. Dat komt omdat glasvezel internet een belangrijk kenmerk heeft dat andere vormen van internet nog niet hebben: het is symmetrisch. Dat wil zeggen dat de uploadsnelheid net zo hoog is als de downloadsnelheid. U kunt dus niet alleen razendsnel surfen en downloaden, maar even snel dingen op het web neerzetten.

Omdat glasvezel internet een relatief nieuwe ontwikkeling is, is deze nog bijna nergens in Nederland verkrijgbaar. Als u op het glasvezelnetwerk wordt aangesloten, krijgt u hier een brief over. U kunt dan een abonnement bestellen. Heeft u nog geen brief gekregen? Dan kunt u er zeker van zijn dat het nog enkele jaren duurt voordat glasvezelinternet op uw adres beschikbaar is. U kunt dan nog niet overstappen.

U wilt toch sneller internet: wat nu?

Voor de meeste mensen geldt dat zij kunnen overstappen naar een sneller abonnement. Uiteindelijk is het nu al mogelijk om internet tot wel 750 Mb/s te krijgen. Dat is qua upload net zo snel als het snelste glasvezelinternet.

Wilt u kijken welke alternatieven er zijn? Doe dan onze postcodecheck en vergelijk zelf de verschillende mogelijkheden.