Abonnementen op uw adres

Ik ben op zoek naar:

Postcode   Huisnummer
 

Draadloos internet: netjes en flexibel

Draadloss internetStruikelt u ook altijd over al die kabeltjes? Of vindt u het gewoon geen mooi gezicht? Of heeft u alle kabels netjes weggewerkt, maar wilt u de flexibiliteit van met uw laptop overal in huis kunnen internetten, zonder gebonden te zijn aan een internetkabel? Draadloos internet biedt een uitkomst. Uw computer ontvangt het draadloze signaal vanaf een modem of router. En u kunt internetten, overal in huis (als het bereik dat toelaat) en zonder kabeltjes.

Welke providers bieden draadloos internet?

Bij alle providers is het in principe mogelijk om draadloos te internetten. Draadloos internet is namelijk niet anders dan gewoon internet. Alleen de apparatuur die wordt gebruikt is anders. Sommige providers leveren de nodige apparatuur gratis, sommige tegen een betaling en een enkeling niet. U moet dan zelf voor de apparatuur zorgen.

Wat zijn de mogelijkheden voor draadloos internet?

Wilt u draadloos internet dan kunt u, afhankelijk van het abonnement dat u kiest, de volgende dingen doen:

  • U bestelt een draadloos modem. Soms krijgt u deze gratis, soms betaalt u hiervoor een extra bijdrage.
  • U bestelt een basismodem en een router. De router schakelt u aan de modem. Zo heeft u alsnog draadloos internet.
  • U bestelt een abonnement en koopt zelf ergens anders een draadloos modem of een router.

Waar u ook voor kiest - houdt u er rekening mee dat uw snelheid bij draadloos internet altijd iets lager zal zijn. Het is dus verstandig om voor een extra snelle verbinding te kiezen, waarmee u draadloos toch snel kunt internetten. Doe onze postcodecheck en bekijk uw mogelijkheden voor snel draadloos internet.